Het pesten.

En komt weer een onderwerp over het pesten in het nieuws. Iedereen zegt dat het gestopt moet worden en wat voor gemene kinderen er zijn…

Maar het heeft NIKS met kinderen te maken, maar met volwassenen, ouders, leraren!

Toen ik 9 jaar oud was, was er ook een meisje van 10 die gepest werd door mijn klasgenoten. Ik was er niet echt ermee bezig, maar ik wilde ook niet haar vriendin worden. Ze was mooie, lieve, vriendelijke meid en ze was wat rijker dan de anderen en een onzeker – het was haar derde school na de verhuizing.

De oplossing was simpel. De lerares heeft toen serieus met de klas gepraat zonder dat meisje. Ze heeft gezegd dat ze ons niet herkent, dat ze dacht dat we goede vriendelijke kinderen waren. Aan het eind heeft ze ons een gevoel gegeven dat het cool is om met dat meisje vrienden te worden. Diezelfde dag was alles anders, iedereen wilde met dat meid vrienden worden 🙂

Veel volwassenen kunnen de vraag “Wat ga je doen als je kind op school gepest wordt” niet beantwoorden. Het lijkt ook er meer op dat er geen volwassenen in het onderwijs zitten, maar 10 jarige kinderen die geen idee hebben hoe ze zichzelf of anderen kunnen beschermen.

Het pesten moet gestopt worden. Maar het is verantwoordelijkheid van de volwassenen om het te stopen. De eerste vragen die gesteld moeten worden zijn wat de ouders en het school kunnen doen.

Dit bericht is geplaatst in Anya Blog. Bookmark de permalink.